Tuin en buitenleven

Principes van tuinontwerp

Principes van tuinontwerp

 <a href=meer info ” align=”left”>

Een van de belangrijkste principes van tuinontwerp is balans. Dit principe beschrijft hoe de grootte van afzonderlijke componenten en groepen van componenten in een landschap in evenwicht moet worden gehouden. Dit principe is vergelijkbaar met schaal, maar het is geen neutrale term zoals schaal. Het werkt volgens het basisprincipe dat "in evenredigheid" "gelijkelijk geproportioneerd" betekent. Het tegenovergestelde van proportie is buiten proportie, wat overeenkomt met het algehele ontwerp.

Een goede tuinontwerper moet uw vereisten kunnen begrijpen en deze kunnen vertalen naar een ontwerp dat het beste bij de site past. Dit omvat het maken van een miniatuurschets ter plaatse en het gebruiken van hun tekenvaardigheden zodra ze weer achter hun bureau zitten. Een goede ontwerper kan u ook adviseren of een bepaald ontwerp al dan niet nodig is, afhankelijk van uw budget.

Een natuurlijke wildtuin is een groeiende trend in tuinen. Het lijkt meer op de natuur dan op een aangelegde ruimte en is een uitstekende manier om dieren in het wild aan te trekken. Bovendien beginnen de meeste natuurlijke wildtuinen met mooie bloeiende planten en gebruiken ze groenblijvende struiken voor structuur. U kunt ook kleine struiken als leestekens in uw tuin gebruiken.

Een ander belangrijk principe van tuinontwerp is het creëren van een centraal punt. Dit kan een boom, sculptuur of een groep struiken zijn die de aandacht trekken. Het doel van het brandpunt is om de aandacht van de kijker erop te vestigen en hem door de rest van het landschap te leiden.

Klik hier: Tuyndesign