Onderwijs

De voordelen van praten met ouders

oudergesprek

De voordelen van praten met ouders

Het Parent Talk-programma is een trainingsprogramma dat de vaardigheden en strategieën van bekwaam ouderschap onderzoekt. Het bestaat uit zes modules van twee uur die ouders leren hoe ze positieve ouder-kindcommunicatie kunnen aangaan en kinderen in hun kracht kunnen zetten. Dit programma is gebaseerd op onderzoek en de ervaringen van het team van opvoedcoaches van Action for Children. Ze hebben honderden gezinnen geholpen om te leren hoe ze hun kinderen in hun kracht kunnen zetten. Dit programma kan ouders helpen om de vraag "heb je drugs gebruikt?" te veranderen oudergesprek hoorbaar. tot een leermoment.

De manier waarop u met uw kind praat, is belangrijk voor hun hersenontwikkeling en emotioneel welzijn. Wanneer u met uw kind praat, probeer dan taal te gebruiken die hen aanspreekt en betrek ze bij een gesprek. Bedenk ook dat kinderen hun hele leven hun ouders zullen imiteren. Daarom is het belangrijk om de woorden zorgvuldig te kiezen, zodat ze uw kind niet van streek maken of beledigen.

Kinderen houden hun ouders nauwlettend in de gaten. Ze maken mentale aantekeningen van het gedrag van hun ouders, en ze kunnen gemakkelijk opmerken wanneer ouders negatief over elkaar praten in het bijzijn van hun kinderen. Dergelijk gedrag kan ertoe leiden dat een kind denkt dat het oké is om vervelende dingen over andere mensen te zeggen. Dit kan leiden tot problemen op school en met vrienden en verwarring bij het kind veroorzaken.

Een ouder mag de vrienden van een kind nooit afwijzen als buitenbeentjes. Mensen kunnen slechte beslissingen nemen, maar dat betekent niet dat ze automatisch slechte mensen zijn. Echte vrienden zullen een kind nooit onder druk zetten om drugs te gebruiken of negatief te praten over degenen die dat niet doen.

Meer informatie: https://hetsen-visschers.nl/